2018-04-16T12:49:18+02:00 16. априла, 2018. 12:32 |

У БОЖЕВЦУ НА МАНИФЕСТАЦИЈИ „КРЕНИ КОЛО ДА КРЕНЕМО“ ПРВА НАГРАДА КУЧЕВЉАНИМА

 

Дефиле учесника

Божевац, село у малоцрнићкој Општини, тринаести пут за редом, 15. априла, било је домаћин учесницима Међуокружног фестивала дечијег изворног стваралаштва за Браничевски и Подунавски округ под називом „Крени коло да кренемо“.

Фестивал третира неговање изворних игара, песме и свирке код деце основношколског узраста. У програму је учествовало око 400 ученика окупљених око школских секција и културно – уметничких друштава.

Отварајући овогодишњу Смотру, председник Општине Мало Црниће и Организационог одбора Фестивала Малиша Антонијевић, истакао је да локална самоуправа чини све да подржи и помогне манифестације које првенствено имају за циљ очување и неговање српске културе и традиције.

Добитници признања са организаторима

Организатори Смотре су Центар за културу општине Мало Црниће, КУД „Бранко Радичевић“ из Божевца и Савез аматера Србије, а покровитељ Општина Мало Црниће.

По традицији, проглашени су најбољи…

За најуспешнију играчку групу проглашен је Први дечији фолклорни ансамбл Центра за културу „Вељко Дугошевић“ из Кучева, друго место припало је Фолклорном студију „Корак по корак“ из Петровца, а трећа награда КУД-у „Абрашевић“ из Смедеревске Паланке. Најбоља солисткиња је Мануела Бумбешић, чланица Првог дечијег фолклорног ансамбла Центра за културу „Вељко Дугошевић“ из Кучева, док је најуспешнији инструменталиста Василије Арсић из КУД-а „Властимир Павловић Царевац“ Смољинац.

Д.Динић