2018-08-28T12:23:26+02:00 28. августа, 2018. 12:23 |

У центру Костолца четрдесет олдтајмера

У Костолцу је у недељу окупљен велики број љубитеља и познавалаца старих аутомобила представљених на првој Ревијалној изложби олдтајмера. Тог дана је у Улици Боже Димитријевића паркирано четрдесет савршено очуваних аутомобила.

Љубитељи четвороточкаша имали су прилику да се подсете популарних „fića“, „fiata“, „kadeta“, „kadilaka“, али и да уживају у играма из Западне Србије у извођењу Кутлурно уметничког друштва „Костолац“. Многи посетиоци ове манифестације нису пропустили прилику да се фотографишу поред неког од аутомобила, које су власници довезли из различитих крајева Србије.

Представник Удружења љубитеља олдтајмера „Костолац“, Иван Огњановић, поздравио је присутне и нагласио да је Удружење љубитеља олдтајмера „Костолац“ млад Клуб који су основали ентузијасти са циљем очувања старовременских возила и неговања културног наслеђа нашег округа.

Присутнима се потом обратио председник Српског савеза за историјска возила Далибор Ружић, похваливши организаторе првог скупа олдтајмера у Костолцу.

Прву изложбу олдтајмера свечано је отворио председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски: „Данас су у центру Костолца представљени врло ретки аутомобили. Градска општина подржава ово окупљање с циљем да допринесемо ширењу културе знања о историји аутомобилизма, као и промоцији туристичких потенцијала нашег краја. Надам се да ће ово окупљање постати традиционално и са још већим бројем излагача.“

Будући да је ово био ревијални скуп, комисија чији је председник био председник Скупштине Градске општине Костолац Иван Савић, донела је одлуку да додели пет пехара најлепшим олдтајмерима и то власницима возила: Оpel kadett NS 052 – ОG, Volvo PO 084 – IZ, Fiat 750 fica KG 119 UT, Buick BG 1272 – BA и Kadilak BG – NIKOLA.

Председник олдтајмер клуба „Врњачка Бања“, Горан Барлов искроистио је прилику да уручи председнику Удружења љубитља олдтајмера „Костолац“, Богомиру Огњановићу, захвалницу и медаљу за учешће на 11. релију олдтајмера одржаном у Врњачкој Бањи, а пехар Удружењу љубитеља олдтајмера „Костолац“ за велики допринос и учешће на поменутом релију.

Организатори ове манифестације су Удружење љубитеља олдтајмера „Костолац“, у сарадњи са Културно спортским центром „Костолац“, под покровитељством Градске општине Костолац.