2019-10-01T11:53:21+02:00 1. октобра, 2019. 11:53 |

У центру Пожаревца: Изложба радова особа са инвалидитетом

Код кружног тока у центру Пожаревца,  у току је продајна изложба радова особа са инвалидитетом. Реч је о  корисницима пројекта „Подршка одраслим особама са инвалидитетом до успостављања услуге дневног боравка за одрасле“. Изложбу организује удружење здравих стилова живота „Веритас“ у партнерству са Центром за социјални рад и уз финансијску подршку Града. Циљ пројекта је побољшање квалитета живота одраслих особа са инвалидитетом и подразумева активно учешће корисника  у јавним дешавањима у граду, стварање услова за останак у породици и непосредном окружењу, као и препознавање њихових потенцијала.

Изложене производе урадили су сами, те позивамо суграђане да их погледају и купе. Средства прикупљена на продајној изложби биће употребљена за побољшање квалитета услуге које се пружају одраслим особама са инвалидитетом.

– Жеља нам је да  током следећих година пројекат  прерасте у услугу дневног боравка за одрасле особе са инвалидитетом. На тај начин они би добили потпуно адекватан третман и активности, а с друге стране родитељи би добили предах од активности које имају са њима.  Надамо се да ће у наредном периоду они добити свој простор и да ће се након тога кренути са развијањем дневне услуге за одрасле ососбе са инвалидитетом. За сада се активности одвијају у поподневним часовима у оквиру простора Дневног боравка за децу и омладину ометену у развоју, рекла је Јасмина Турудић, председница Удружења „Веритас“.