Корисници Центра за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју у Пожаревцу од јуче могу да користе Сензорну собу, изграђену и опремљену захваљујући Граду Пожаревцу и донацијама групе “Ван Гог, запослених у Војвођанској банци,  Небојше Јорговановића испред ЗУ “Апотека Пожаревац” и Удружења Ликовних стваралаца “Милена Павловић Барили”. Вредност собе је 396 хиљада, од чега је локална самоуправа издвојила 115 хиљада динара.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић захвалио се донаторима, који су омогућили да се садржај у Центру за дневни боравак обогати, што превасходно доприноси квалитетнијој услузи и већој доступности корисницима.

Звонимир Ђукић, оснивач групе “Ван Гог”  је у обраћању медијима истакао да је овај музички састав спреман да за децу уради све. Он је поручио да се на њих у сваком тренутку може рачунати.

Један од донатора јесте и УЛИС “Милена Павловић Барили”. Председница Слађана Миловановић подсетила је да је Удружење прошле године  организовало аукцију уметничких слика, која је успешно протекла, а прикупљена новчана средства намењена су деци са посебним потребама.

Татјана Рајић, директорка Центра за социјални рад у Пожаревцу истакла је овом приликом да је Центар за дневни боравак пре два месеца добио лиценцу за рад од Министарства за рад, борачка и социјална питања, која се односи на увођење такозваних структуралних и функционалних стандарда. На овај начин допринело се квалитетнијој услузи и доступној свим корисницима.

 

  

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content