У организацији Предшколске установе „Љубица Вребалов“ и Удружења васпитача Браничевског округа „Васпитач плус“, данас и сутра у пожаревачком Центру за културу одржава се 16. по реду Међународни фестивал традиционалних игара и модерног плеса.

Током два дана трајања Фестивала такмичиће се малишани из Пожаревца, Свилајнца, Брчког, Пљеваља, Косовске Митровице, Бањалуке, Новог Пазара, Љига, Лајковца, Смедерева, Врања, Смедеревске Паланке, Жагубице, Голупца,Малог Црнића, Петровца на Млави, Велике Плане, Великог Градишта, Жабара и Кучева.

                     Тања Лончар

Тања Лончар, в. д. директора ПУ „Љубица Врабалов“ Пожаревац, поздравила је присутне малишане и васпитаче и подсетила да је пре две године Фестивал у туристичкој понуди Града.

                   Ана Штерјоска

Ана Штерјоска председница Удружења васпитача Браничевског округа, рекла је да је Пожаревцу велика част да и ове године угости малишане из разних делова земље истакавши да ће Пожаревац током данашњег и сутрашњег дана  бити  један од највеселијих градова у Србији.

Фестивал је отворио хор васпитача ПУ „Љубица Врабалов“ Пожаревац. Поред игре, плеса и развијања дечије креативности и самопоуздања, ова манифестација важна је и због тога јер пружа прилику васпитачима да размењују искуства.

Жири ће ове године специјалне награде доделити за кореографију, сценски наступ, одабир музике, костиме, најмаштовитије и најбоље извођење,  оригиналност, поштовање пропозиција, очување традиције, синхронизацију покрета, за најразиграније и најкомплексније извођење.

Додела награда биће уприличена 5. јуна у вртићу „Даница Радосављевић“ у Пожаревцу.

                                                                                                И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content