Галерија савремене уметности Центрa за културу „Драган Кецман“ у Кучеву расписала је  конкурс за излагање у 2023. години. Реч је о излагању самосталних, ауторских, кустоских и колективних изложби и пројеката. Конкурс је отворен до 15. фебруара 2023. године, могу конкурисати ликовни и примењени уметници. Пријаве ће разматрати Уметнички савет Галерије у саставу Јелена Анђелковић Грашар, историчарка уметности, Александра Стокић, дипломирана вајарка и Милан Глозић, струковни ликовни уметник.

Галерија савремене уметности Центра за културу „Драган Кецман“ Кучево основана је 2017. године, са циљем да  приказује и афирмише продукцију савремене визуелне уметности.

Програмско опредељење Галерије је да јавним представљањем савремених уметничких израза, допринесе децентрализацији културе и равномерном регионалном развоју, да буде препозната као место које омогућава представљање уметничких и кустоских пројеката, да као продукцијски центар допринесе развоју савремене уметности и иновативних уметничких пракси, посебно оснаживању локалне ликовне сцене.

Share.

Comments are closed.

Skip to content