2018-05-30T13:04:08+02:00 30. маја, 2018. 12:55 |

У ЧЕТВРТАК: Шести Дан против беле куге

Саша Стевић и Бојан Илић

У четвртак, 31. маја, по шести пут организоваће се Дан против беле куге. Свечани пријем заказан је за 12 сати у салонима градског здања, након чега ће се у Центру за културу одржати академија о наталитету (13 часова и 30 минута), а на стадиону малих спортова КСЦ „Пожаревац“, кроз песму и игру, дружење са децом (17 часова).

Тим поводом, данас је организована конференција за медије на којој су нешто више о овој манифестацији рекли председник Скупштине града Бојан Илић и Саша Стевић, организатор манифестације.

Илић је истакао да Град подржава ову манифестацију, која се иначе у Пожаревцу организује по други пут. Он је додао да ће локална самоуправа учинити све како би се наталитет у Граду и целој Србији повећао, јер је ово национално питање.

Најављујући програм овогодишњег Дана против беле куге, Саша Стевић је најавио да ће академији присуствовати многобројна удружења и стручњаци који се баве проблемом наталитета већ више деценија. Овом приликом позвао је малишане и њихове родитеље да дођу на стадион малих спортова, на дружење са певачицом Бојаном Стаменов, представницом Србије на једном од претходних избора за песму Евровизије, затим са дечијим песницима Недељком Попадићем и Јованом Бундалом, аниматорима, мађионичарима, кловновима…