2021-02-22T13:37:52+01:00 22. фебруара, 2021. 13:36 |

У црвеној зони Ковид болнице: На лечењу 67 пацијената

У ковид болници у Пожаревцу тренутно је на лечењу 67 пацијената са симптомима корона вируса, сви из Браничевског округа. Ковид 19 потврђен је код две трећине пацијената, док се за остале чекају резултати тестова.

У недељу, 21. фебруара, у црвеној зони била су четири пријема у болницу, међутим у петак и суботу је тај број био знатно већи, између осам и десет пацијената дневно.

Лепа вест је да данас ујутру није било ниједног интубираног пацијента на респиратору, док је троје њих на неинвазивној вентилацији.

Клиничка слика хоспитализованих се мало поправља, углавном је средње тешка, али је око 50 одсто пацијената и даље на кисеонику. Нажалост, у недељу је у црвеној зони преминуо мушкарац из Пожаревца, 1946. годиште.

Тренутно је инфекција потврђена код троје запослених у Општој болници, али нико од њих није на болничком лечењу.

-Уочава се уједначени број оболелих, без приметног смањења, због чега је важно да се и даље поштују све мере заштите. То је једини пут ка смањењу и прекидању ланца заразе коронавирусом и враћање нормалном начину живота, стоји у саопштењу Опште болнице одакле апелују на грађане да избегавају окупљања у затвореном простору, носе маску и вакцинишу се.

У зеленој зони тренутно је на болничком лечењу 137 пацијената.