Министарство здравља Републике Србије организује бесплатне превентивне прегледе предшколске, школске деце и одраслих у Дому здравља Жабари, у недељу 26. маја, од 8 до 17 сати.

Од директора Дома здравља Жабари др Ненада Димитрова сазнајемо да ће прегледи код деце од стране педијатра бити фокусирани на превенцији деформитета кичме и табана.

-Сва деца која дођу биће прегледана без обзира на здравствено осигурање и уколико буде постојала потреба за даљом дијагностиком и лечењем, сви пацијенти ће одмах бити послати у најближу секундарну здравствену установу. Министарство здравља на овај начин жели да укаже да је превенција увек на првом месту и да држава у сваком моменту мисли на децу и њихов правилан развој.

Др Ненад Димитров

Код одраслих мериће се крви притисак, шећер у крви и радиће се комплетна крвна слика, ЕКГ, хормони штитне жлезде, Т3, Т4, ТСХ, код мушккараца ПСА и то ће моћи да ураде апсолутно сви, без обзира да ли имају важеће здравствено осигурање. Пацијенти код којих постоји сумња на обољења плућа биће упућени на рендген, а нарочито старији од 50 година који су активни пушачи у петходних тридесетак година. Министартство здравља и Дом здравља Жабари позивају грађане и децу да се у што већем броју одазову, како би се превентивним прегледима откриле на време све потенцијалне или постојеће болести које би се благовремено лечиле, што је уосталом и највећи циљ свих ових акција које спроводи, држава, напомиње др Ненад Димитров.

Share.
Leave A Reply

Skip to content