2018-02-21T22:41:55+01:00 21. фебруара, 2018. 21:56 |

АУСТРАЛИЈСКО ВЕЧЕ У ДОСИТЕЈУ

У пожаревачкој Основној школи „Доситеј Обрадовић“ одржано је традиционално вече посвећено једној од страних земаља. Ове године избор је пао на Аустралију.

Свечаности посвећеној земљи коала и кенгура присуствовала је амбасадорка Аустралије Џулија Фини са сарадницима.

Програм је назван „Land down under“ што је само један од много других назива који симболизују импресивни континент на јужној хемисфери планете. Садржај је обухватио  приказ Аустралије кроз драматизацију, песму, игру, изложбу уметничких радова ученика, историјски  и приказ образовног система Аустралије. Основци су богатим маскама дочарали биљни и животињски свет Аустралије и подсетили на традицију овог далеког континента. Посетиоци вечери који су напунили фискултурну салу сазнали су нешто више  о аустралијском абориџанском наслеђу, а ученици су им уз помоћ изузетно креативних маски дочарали један од најпознатијих гребенских система на свету, Велики корални гребен. Било је ту  малих пирата и морнара, а старији основци програм су водили на енглеском језику.

Вечери Аустралије присуствовали су и представници Града, школске управе и директори других пожаревачких школа, као и бројни родитељи.

Опширнији извештај читајте у наредном броју новина „Реч народа“.