У селу Дрмно, 17. августа, биће одржана Шеста Међународна смотра фолклора, док ће пратеће манифестације почети већ у суботу, 10. августа.

Учешће на  овогодишњој смотри узеће ансамбли из Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Румуније и Србије, где ће се, осим домаћина, публици представити и КУД „Опленац“ из Тополе. Суорганизатори манифестације су МЗ  „Дрмно“ и ФК „Слога“ Дрмно.

 

Василије Балдић в. д. директора Туристичке организације Града Пожаревца на конференцији за новинаре најавио је пратеће манифестације  у  Дрмну, које почињу у суботу, 10. августа, Дрмским котлићем.

Дејан Стојадиновић, испред Месне заједнице „ Дрмно “ рекао је да другу годину за редом организатори  имају добру подршку локалне самоуправе и Месне заједнице „Дрмно“. Пријава за такмичење траје до петка 9. августа, а сви заинтересовани могу се пријавити на број телефона 066-844-50-71.Он је додао и да је за 11. август планиран почетак турнира у малом фудбалу на обновљеном терену Малих спортова.

-У  организацији Културно -спортског центра Костолац,  12. августа, одржаће се „Игрице без граница“  у школском дворишту.  На летњој позорници, 17.  августа, почиње ликовна колонија Удружења сликара „Ђура Јакшић“ из Пожаревца. Предвиђена је и изложба домаћих производа, радиности и рукотворина, а биће организована и модна ревија народних ношњи, рекао је Стојадиновић  и истакао да ће тога дана такмичари имати прилике да обиђу Виминацијум, Рамску тврђаву, Галерију Милене Павловић Барили у Пожаревцу и Градско здање.

Фудбалски клуб „Слога“ из Дрмна и ФК „Млади Борац“ из Мајиловца, 28. августа обележиће 60 година спортског дружења фудбалском утакмицом.

 

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content