У пожаревачкој  Галерији савремене уметности отворена је изложба чланова Удружења ликовних уметника Крушевца на којој се представља  24 аутора са 29 остварења. Изложбу је отворила  Марина Радосављевић, историчар уметности, кустос Народног музеја у Пожаревцу:

– Савремену ликовну сцену Крушевца заступа Удружење ликовних уметника града под Багдалом које чине школовании уметници различитих генерација и различитих уметничких поетика. Наши гости имају и  своје госте из Београда и Новог Сада чија се дела могу видети на изложби, док је неке од крушевачких сликара наша публика  већ имала прилике да упозна током прошле године, истакла је Радосављевић и закључила:  – Неисцрпно испитивање боје, облика, сенке, простора, линије кроз историју уметности није оставило ни крушевачке уметнике равнодушним, што их је навело да стварају у опсегу од фигуралног до апстрактног. Настала дела различита и по садржају и у формално-стилским обележијима, остварена су као последице драгоцених доживљаја стваралачке слободе.

Посетиоцима се овом приликом обратио аутор изложбе и председник Удружења ликовних уметника Крушевца мр Матија Рајковић захваљујући се Народном музеју у Пожаревцу и члановима УЛУК-а  на организацији и сарадњи. Изложба је отворена до 24. априла.

Share.

Comments are closed.

Skip to content