2019-10-08T19:57:19+02:00 8. октобра, 2019. 15:10 |

У голубачкој библиотеци: Представа ученика из Великог Градишта

Љубитељи позоришта у Голупцу имали су прилике да виде  ауторску позоришну представу „ Magistra Vitae”у извођењу ученика Средње школе ,,Милоје Васић’’ из Великог Градишта у режији професора историје ове школе Ненада Михајловића Гоје. Организатор је Народна библиотека ,,Вељко Дугошевић’’ из Голупца  која има добру сарадњу са  овом образовном установом која има и своје одељење у Голупцу.

– Библиотека је ове године имала низ активности и с обзиром на то да се ближимо крају године, ове активности не прекидају. До краја године, осим ове позоришне представе наших Гимназијалаца, планирали смо да доведемо једну професионалну позоришну представу. Планиран је и  концерт Анице Крстић крајем октобра, као и промоција књиге једног нашег познатог аутора, каже в. д. директора Народне библиотеке ,,Вељко Дугошевић’’, Милен Богојевић.

Ова ауторска позоришна представа настала је пре неколико година и у њој наступа 27 ученика Средње школе од првог до четвртог разреда, а  на сцени су и музичари.

Овом представом Средња школа ,,Милоје Васић’’ из Великог Градишта  покушаће да се кандидује за Фестивал средњошколских позоришта који се одржава наредне године у Крагујевцу.