2019-09-02T13:26:42+02:00 2. септембра, 2019. 13:26 |

У ГОЛУБАЧКОЈ ТВРЂАВИ: Српска и руска духовна музика

У организацији тврђаве „Голубачки град’’, мушки вокални ансамбл ,,Ноктурно’’одржао је концерт српске и руске духовне музике. Вокални ансамбл ,,Ноктурно ‘’је настао крајем 2005. године, као израз потребе да се домаћој сцени представе музичка дела разних жанрова. Чланови ансамбла „Ноктурно“ су пре свега професионални чланови хора Опере Народног позоришта у Београду. Ансамбл у зависности од потребе и намене наступа као октет, дупли октет, проширени хор или као појединачно мушки или женски састав.Ансамбл је имао велики број самосталних концерата широм Србије, а често наступа као гост на концертима Метрополис ревијског оркестра, концертима Јадранке Јовановић, а наступали су и са Жељком Јоксимовићем, Бајагом и инструкторима, Недом Украден, а раније и са ансамблом Балканика.

Чланови ансамбла ,,Ноктурно’’ као појединци или као део ансамбла наступају у представама Југословенског драмског позоришта, Мадленианум-а, Звездара театра, као и у готово комплетном оперском репертоару Народног позоришта у Београду.

Репертоар и опус Ансамбла је широк и креће се од класичног оперског репертоара, преко опуса духовне музике до нумера популарне музике прилагођених хорској изведби.