2021-02-10T09:31:44+01:00 10. фебруара, 2021. 09:30 |

У Голупцу имунизација без проблема

  У општини Голубац имунизација грађана против корона вируса одвија се без проблема. Сам процес вакцинације одвија се веома брзо, а краћи застој ствара се приликом узимања детаљних података потребних за имунизацију од грађана.

-Имунизација против корона вируса  тече доста добро, интересовање грађана је велико и до сада смо вакцинисали 600 наших суграђана што је око 10 одсто од укупног становништва. Грађани су заинтересовани и вакцинација тече по иструкцијама и индикацијама које је прописало Министарство здравља Србије и ,,Батут’’, тако да су сада у фокусу грађани старији од 75 година, здравствени радници и хронични болесници. Тренутно код нас се обавља вакцинација кинеском вакцијом, а очекујемо ових дана на нам стигне и вакцина ,,Спутник’’ из Русије, рекао је директор Дома здравља Голубац, др Бобан Трифуновић.  

Др Бобан Трифуновић

Осим електронским пријаве  грађани који желе да се пријаве за вакцинацију могу то учинити у Инфо центру Туристичке организације Голубац као и у Месним заједницама.

– Тренутно је актуелна процедура коју је прописало Министарство здравља и које води Министарство  државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, пријављивање преко портала е-Управа или Кол центра, додао је др Трифуновић.

У Дому здравља Голубац и како кажу за сада немају никаквих проблема  ни нежељених ефеката, па препоручују онима који се до сада нису одлучили  за вакцинацију да то обавезно ураде како би заштитили себе  и чланове својих породица.

Епидемиолошка ситуација у овој подунавској Општини  је стабилна, а у Ковид амбуланти у Браничеву  и даље се обављају прегледи:

 -Дневно се овде обавља од 10 до 20 прегледа, број лица која су позитивна на ковид 19 је све мање, истиче др Трифуновић.   

Љ.Настасијевић