2020-11-24T11:27:24+01:00 24. новембра, 2020. 11:27 |

У Голупцу: Проглашена ванредна ситуација

Штаб за ванредне сируације општине Голубац на седници одржаној  23. новембра донео је одлуку о проглашењу ванредне ситуације на подручју ове општине.

Од 24. новембра, закључно са З. децембром, радно време угоститељских објеката, ресторана, кафића, барова, клубова , трговинских центара, позоришта, биоскопа и других установа културе и приређивача посебних и класичних игара на срећу ограничава се тако да ти објекти неће радити од 18 до 5 часова наредног дана.

Општински штаб за ванредне ситуације Голубац  донео је наредбе да се забрањује окупљање у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере заштите. Забрањује се организовање свечаности, као и  спортских и других манифестација. У свим затвореним просторијама обавезно је ношење заштитне маске и поштовање физичке дистанце од  два метра. Прилагођава се рад угоститељских објеката. И даље је на снази пуна примена свих превентивних мера у установама предшколског васпитања и образовања. У основним и средњим школама одлажу се сва окупљања.  У верским објектима спроводе се мере заштите  приликом вршења верских обреда. Ради се честа дезинфекција свих јавних објеката, а наложено је што чешће прање улица и јавних површина уз употребу дезинфекционих средстава.

У згради Општине Голубац обуставља се рад са странкама путем непосредног контакта. Одељењу надлежном за инспекцијске послове Општинске управе Голубац налаже се мере појачаног надзора у време трајања ванредне ситуације.

Органима општинске управе, установама и организацијама чији је оснивач Локална самоуправа, скраћује се радно време од 7 до 14 часова.

Број телефона  за помоћ лицима која су у изолацији или карантину, за помоћ око набавке животних намирница, у времену од 7 до 15 часова  је 012/678-128.