2019-10-22T18:48:28+02:00 22. октобра, 2019. 18:47 |

У Голупцу ребаланс буџета

На последњој седници Скупштине општине у Голупцу  усвојен је пети по реду ребаланс буџета  за ову годину износу од 2,1 милион динара,тако да су укупна буџетска средства  са 430,3 повећана на  446,2 милиона динара.

-Овим ребалансом  преусмерили смо средства да би завршили важне пројекте које смо планирали  у овој години,  рекао је председник Општине др Небојша Мијовић.

Ова  подунавска општина сврстана је у категорију мањих  локалних самоуправа на основу одлуке  Министарства  за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије, те су одборници  усвојили и предлог Одлуке о приступању промени статута Општине, који предвиђа  смањење броја одборника са 31 на 19.

  -Због стављања на дневни ред ове седници  Одлуке о приступању промени Статута општине и  промени Општинске изборне комисије одборници опозиције ДС-а незадовољни  су напустили су седницу. При промени Статута општине морали смо да спроведемо препоруку Министарства за државну управу и локлну самоуправу да се смањи број одборника у Скупштини у општинама које имају мање од 15 хиљада становника. По последњем попису на подручју наше општине живи 8.500 становника,тако да спадамо у ред мањих и неразвијених општина у Србији. Када је у питању промена  појединих  чланова Изборне комисије,такође смо по закону морали да ускладимо, јер садашње стање у Скупштини не осликава стварно стање, па смо задржали исти број чланова који су распоређени пропорционално  и после ове промене сада ниједна групација  нема већину, каже председник СО Голубац Зоран Ћирковић.

За вршиоце дужности  директора Народне библиотерке поново је именован Милен Богојевић, Туристичке организације Саша Стокић, а у Јавномкомуналном предузећу на место Милоша Ђурића именован је Мирослав Милошевић.

На седници је   усвојен и  предлог  одлука о усвајању извештаја остварења буџета Општине Голубац за првих осам месеци ове године,  о првој измени и допуни Плана детаљне регулације подручја ветроелектране „Кривача“,  о приступању израде Плана детаљне регулације  „Доња Марина“ у Голупцу,  као и о информације о припремљености основних школа и Предшколске установе „Ласта“ за нову радну годину.