2019-10-06T23:58:10+02:00 6. октобра, 2019. 23:57 |

У ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ КОСТОЛАЦ : Асфалт и топлификација

У Градској општини Костолац завршени су радови на  асфалтирању улица Стевана Немање и Хомољске, а у квалитет радова се уверило најуже руководство Градске општине Костолац: председник Градске општине Серџо Крстаноски и председница Скупштине ГО Милена Церовшек, са сарадницима. Крстаноски је потврдио да ће сви радови на путној инфраструктури, планирани за ову годину, бити завршени на време.

 Из градског буџета, за уређење путева у  костолачкој општини,  ове године издвојено је  више од 52 милиона динара из капиталних инвестиција и 14 милиона из „летњег одржавања“. Крстаноски је подсетио на то шта се радило у Костолцу и околним селима.

-Почетком године асфалтиране су улице Милоша Обилића и Саве Ковачевића, а радило се и у селима. У Петки је асфалтирана илица Боже Димитријевића , у Острову је  асфалт стављен на  први део  Улице Лоле Рибара, а у плану за 2020. је други део исте улице. У насељу „Канал“  асфалтирана је Улица 9 Југовића, рекао је Крстаноски  подсетивши  на недавне радове на улазу у Костолац, у Трудбеничкој и Улици Боже Димитријевића. Он се захвалио градским челницима на обимним средствима издвојеним за ГО Костолац, као и Костолчанима који у имали стрпљења током уређења саобраћајница.

У Селу Костолац, тачније, дуж Кобалове улице, у току су радови на ширењу топлификационе мреже. Ово је један од три капитална пројекта, укупне вредности 66 милиона динара, везана за ширење топлификационе мреже. Остала два односе се на топлифицирање у Базенској улици, у насељу Канал и код пијаце, у центру Костолца, где су радови завршени.

У Кобаловој улици ради се на 1700 метара, за више од 30 прикључака, вредности 13 милиона динара, а завршетак радова планиран је за крај новембра. Председник ГО Костолац најавио је да је у припреми и пројекат ширења топлификационе мреже ка Острову.

Опширније у наредном броју недељника „Реч народа“