На последњој овогодишњој седници, одборници Скупштине Градске општине Костолац усвојили су одлуку о буџету за 2023. годину. Костолачки буџет располагаће са 393 милиона динара. У толиком износу биће и расходи, усаглашено је на седници одржаној 23. децембра.

За капиталне инвестиције опредељено је 126 милиона динара.

Најважније инвестиције у следећој години, како је образложио председник ГО Костолац, Серџо Крстаноски, биће уређене Првомајске улице чији се почетак градње очекују у јуну. За овај пројекат издваја се 68,8 милиона динара. Поред тога, радиће се реконструкција градског парка са пешачко – бициклистичком стазом у дужини од 460 метара, вредности 84 милиона. Почетак градње затвореног базена планиран је за 2024. годину, с тим да се пројектна документација уради наредне године. За затворени базен потребно је обезбедити око 240 милиона динара. Такође наредне године, наставиће се изградња топловода према селу Острово. У буџету је за нових 700 метара трасе обезбеђено 40 милиона динара.

Секретар С. Петрушић, председница Скупштине М. Церовшек и заменик М. Ђаловић

Због проблема са водоснабдевањем Острова, где је пресушила једина артерска чесма са здравом водом, Крстаноски је у наредним данима најавио бушење новог бунара у селу. Такође је најавио хитно балансирање топловодних мрежа у селима Кленовник и Петка због све чешће уградње нелегалних пумпи које ометају нормално снабдевање топлотом.

Крстаноски је образалажући буџет за 2023. годину, додао да ће се поред ова 393 милиона у Костолац,  кроз разне делатности и инвестиционо одржавање, слити и додатних 427 милиона динара, тако да се укупно рачуна на 820 милиона динара.

На седници Скупштине Градске општине којом је председавала Милена Церовшек, потврђен је одборнички мандат Рајку Божићу. Божић је као следећи са листе СПС – Јединствена Србија у одборнички клупу сео након што је Далибор Илић на прошлој седници изабран за заменика председника ГО Костолац.

Д. Д.

Детаљније у недељним новинама “Реч народа”, од 28. децембра

Share.

Comments are closed.

Skip to content