2020-07-21T11:21:59+02:00 21. јула, 2020. 11:21 |

У Градскoj општини Костолац: Избор педседавајућих 18. августа

Конститутивна седница Скупштине Градске општине Костолац заказана је за 18. август. Прву седницу у новом саставу, након избора одржаних 21. јуна, сазвала је председница Привременог органа ГО Милена Церовшек.

На првој седници наћи ће се 21 одборник из странака и коалиција, пропорцијално броју освојених гласова на локалним изборима.

Највише мандата и у овом сазиву има листа СНС  „Александар Вучић – За нашу децу“, укупно шеснаест. Листа „Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије, Јединствена Србија – Драган Марковић Палма“ добила је четири мандата, док је листа ГГ „Искорак“ – Др Звонко Благојевић“ – Мита Гаврилов“ освојила једно одборничко место.

На предстојећој конститутивној седници, након потврђивања мандата одборницима, Скупштином ће председавати најстарији одборник. Разматраће се извештај Изборне комисије о спроведеним изборима, а потом следи избор председника  Скупштине Градске општине Костолац, његовог заменика и скупштинског секретара. За прву седницу планирана је и тачка именовања и разрешења, што најављује избор нових кандидата у скупштинска тела и органе.