На територији Градске општине Костолац у току је реализација бројних пројеката, који се односе на изградњу, односно реконструкцију путне инфраструктуре.У јеку су радови на потпуној обнови тротоара у Улици Боже Димитријевића ка Спортској хали, за што је издвојено око 10 милиона динара.

             Према речима председника ГО Костолац Ивана Савића, око објекта и у самој Спортској хали извршена је санација паркета, демонтажа постојеће и монтажа нове ЛЕД расвете, постављена је ПВЦ столарија, санирани су кров, мокри чворови…

Савић указује и на то да је остварена уштеда од 30 процената: – Сви радови реализовани су у оквиру једне јавне набавке расписане у пет партија. Њоме је остварена уштеда од око 30 процената у односу на пројектантске и тржишне вредности, на основу којих је буџет и био испланиран. У току је поплочавање тротоара од Спортске хале до хотела, на простору поред стадиона Фудбалског клуба „Рудар“, у улицама Боже Димитријевића и Стевана Немање…Завршетак радова очекује се током септембра, каже Савић.

             Једна од великих инвестиција је и пресвлачење коловоза у Улици Капетана Тодића и дела Кобалове у селу Костолац. Вредност тих радова износи 10,8 милиона динара. Инвеститор је Град Пожаревац, а извођач радова Предузеће за путеве Пожаревац.

Завршетак комплетне реконструкције главне улице кроз село Костолац до улаза у Костолац очекује се до краја године.

Подсећамо да су на територији Градске општине асфалтиране две улице у Кленовнику, у вредности од 8 милиона динара, као и једна улица у Острову, вредности 4 милиона динара.

Председник Савић најављује и да је у наредном периоду планирано пресвлачење Улице Лоле Рибара у насељу Петка, у вредности од 4 милиона динара, за што је уговор о реализацији потписан.

Share.

Comments are closed.

Skip to content