2019-09-16T11:58:00+02:00 16. септембра, 2019. 11:58 |

У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ПОЖАРЕВАЦ: Стручна пракса за осам високостручних лица

У пожаревачкој Градској управи уговоре о спровођењу и реализацији Програма стручне праксе са осам лица потписали су градоначелник Пожаревца Бане Спасовић, начелник Градске управе Александар Симоновић и директорка Националне службе за запошљавање – Филијале Пожаревац Соња Мирић.

Том приликом градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је истакао да је локална самоуправа ове године за јавне радове издвојила 7 милиона динара и за стручну праксу 3 милиона, а техничку подршку овом пројекту дала је пожаревачка Филијала НСЗ. Уговори за јавне радове потписани су са 34 лица и то за Туристичку организацију Града Пожаревца 10, ЈКП „Водовод и канализација“ 5, ЈКП „Комуналне службе“ 14 и Градску општину Костолац 5.

-Град Пожаревац је у фокус своје активности ставио запошљавање и стварање услова за привлачење инвеститора. Укључујући и подручје Градске општину Костолац 31. августа ове године имали смо 2.980 незапослених лица, што је за 11,44 одсто мање у односу на исти месец претходне године, односно за 23,02 одсто мање у односу на исти период 2017. године. Ови подаци евидентно показују велики пад броја незапослених лица. Очекујемо да се наредних месеци, почевши од октобра, тако настави, имајући у виду најаву отварања одређених погона и фабрика у индустријској зони, рекао је Спасовић.

Начелник Градске управе Александар Симоновић наглашава да је потписивањем уговора ангажовано осморо младих, незапослених лица која ће бити обухваћена стручном праксом у Градској управи на период од годину дана. Реч је о особама без радног искуства која се налазе на евиденцији НСЗ: 4 дипломирана економиста, 2 дипломирана правника и по један дипломирани грађевински инжењер и дипломирани инжењер пољопривреде.

Директорка пожаревачке Филијале НСЗ Соња Мирић је указала да су  ове године у Браничевском округу програмом самозапошљавања била обухваћена 52 лица укључујући и једно лице са инвалидитетом, док је кроз програм стручне праксе ангажована 41 особа.

 

                                                                                                                     Д. Динић