2019-11-12T13:57:12+01:00 12. новембра, 2019. 12:40 |

У ГРАДСКОЈ УПРАВИ ПОЖАРЕВЦА : Потписан колективни уговор

    У Градској управи Пожаревца, данас је потписан Колективни уговор  за све запослене. Уговор су потписали градоначелник Пожаревац Бане Спасовић, начелник Градске управе Александар Симоновић и председник синдиката Дејан Зорко.

Начелник Градске управе Александар Симоновић, истакао је да је постојећи колективни уговор додатно проширен. Он је подсетио на чињеницу да су  потписивањем претходног Колективног уговора за Градску управу, у октобру 2018. године, права запослених проширена, а новим уговором она су додатно ојачана.

-Наиме овим колективним уговором први пут је ангажованима ван радног односа омогућено коришћење плаћеног одсуства приликом порођаја супруге, ступања у брак, ступања у брак детета, поласка детета у први разред основне школе, смештај детета у вртић, теже болести или смрти члана уже породице, као и приликом добровољног давања крви, дечијих новогодишњих поклона. Требало би  напоменути да су сва права призната раније потписаним колективним уговорима задржана, а  овим потписивањем само је повећан обим већ признатих права, рекао је Симоновић додавши да се исти примењује и на Управу Градске општине Костолац, Градско правобранилаштво и Службу интерне ревизије.

Председник синдиката Дејан Зорко, истиче да је Синдикална организација Градске управе задовољна  потписивањем Колективног уговора за запослене.

-Колективни уговор нам даје проширена и већа права у односу на Закон о раду и Посебан колективни уговор за запослене у јединицама локалне самоуправе. Можемо да се похвалимо да смо једна од ретких управа које су потписале појединачни колективни уговор код послодавца, рекао је Зорко захваливши се градоначелнику и начелнику Градске управе, јер је уговор потписан у веома кратком року.

И.Р.