У оквиру пратећих манифестација Љубичевских коњичких игара, у Градском парку у Пожаревцу, отворена је 19. изложба меда.

Током данашњег и сутрашњег дана могуће је купити различите врсте меда, мешавине на бази меда, прополис, восак, козметичке препарате и медовачу.

Председник Скупштине града Пожаревца Бојан Илић, честитао је Удружењу пчелара Пожаревац на континуираном успеху услед којег важе за најбоље у Србији, са највећим бројем чланова и кошница.

– Врше се сталне едукације и организују семинари на које долазе еминентни  гости из иностранства. Такође се наши пчелари едукују у другим земљама. Надам се да ће тако остати и наредних година и да ће пожаревачко Удружење задржити титулу најбољег у Србији, рекао је Илић.

Председник Удружења пчелара Пожаревац Дејан Милошевић, исказао је наду да ће ова манифестација још дуго трајати. Указао је и на то да је за пчеларима тешка година и да се нада да ће се у наредном периоду ситуација поправити.

– Ове године је багремова паша била знатно лошија него иначе. Цена меда је на нивоу прошлогодишње, око 800 динара по килограму. Првог викенда октобра, у Београду ће бити одржан највећи државни сајам пчеларства, где је најављено да ће доћи до промене цене на 1.000 динара по килограму меда.

Иначе, већ по старој доброј традицији, и овогодишњу изложбу меда посетили су најмлађи суграђани, полазници Предшколске установе „Љубица Вребалов“ Пожаревац.

 И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content