Пожаревац је добио вицешампиона света у бикини фитнесу. Седамнаестогодишња Милена Милетић у својој дебитанској сезони са Светског првенства у Јужној Кореји (Yeongiju) донела је чак две медаље.

-Светско првенство је одржано у периоду од 18. до 23. октобра, а јужнокорејанци пријатно су дочекали нашу репрезентацију са шест такмичарки које су завределе седам медаља, истиче Милена Милетић.

По традицији још од првог такмичења, Милена се и у Јужној Кореји надметала и у јуниорској и у сениорској конкуренцији. Код јуниорки у конкуренцији шест такмичарки завредела је сребрну медаљу. Милена је посебно поносна на бронзу у сениорској конкуренцији, коју је освојила као најмлађа такмичарка у конкуренцији 13 жена. Пласман ове младе Пожаревљанке је историјски успех српског бикини фитнeса, јер је она једина у Србији која је у овој категорији освојила медаљу на неком светском такмичењу.

Она каже да је ово велико и много лепо искуство у њеном животу, видела је и осетила другачију културу, испробала њихова традиционална јела и што је најважније упознала дивне људе из Јужне Кореје, Јужне Африке, Естоније, Јапана, Финске… Захвална је тренеру Александру Трајићу који је заслужан за њене припреме, породици, као и Граду Пожаревцу и градоначелнику Саши Павловићу на пруженој подршци.

                                                                                                                    Дарко Динић                         

Share.

Comments are closed.

Skip to content