2020-06-16T15:06:10+02:00 16. јуна, 2020. 15:06 |

У Касидолу: Изградња трибине у завршној фази

У селу Касидолу радови на изградњи трибине на хиподрому улазе у завршну фазу. Члан Градског већа Дарко Мирковић приликом обиласка радова истакао је да је ово село познато по дугој традицији коњарства и да се сваке године на Тодорову суботу тркачка сезона отвара управо на овом хиподрому.

-Град Пожаревац је препознао значај ове инвестиције за мештане Касидола и све љубитеље коњичког спорта и из буџета је издвојио 3.070.000 динара за изградњу трибине. Она је капацитета преко 300 места и за десетак дана радови ће у потпуности бити завршени, каже Мирковић.

Председник Коњичке секције „Касидол“ Саша Степановић наглашава да је традиција одржавања трка у овом селу дужа од једног века, а да Секција броји око двадесетак чланова који поседују исто толико коња.

-Симбол нашег села јесу коњичке трке које се одржавају на Тодорову суботу и оваква улагања су од великог значаја и надамо се да ћемо и у будућности остваривати плодоносну сарадњу са локалном самоуправом, рекао је Степановић.

Члан УО Туристичке организације Града Пожаревца Југослав Жикић наглашава да су мештани Касидола на изградњи ове трибине чекали четрдесетак година, а жеља им је да у сарадњи са Градом у наредном периоду на хиподрому направе и шталу са 12 боксова.

                                                                                                            Д.Д.