Дејан Обрадовић, Василије Балдић и Љубисав Костић

У суботу, 16. марта Касидол ће угостити љубитеље коњичког спорта и ситних животиња.

Коњичко друштво „Кнез Михаило“ и  секција овог друштва из Касидола, организују традиционалну манифестацију „Тодорова субота“,  коњичке трке на Хиподрому.

У 11 сати у суботу,  почиње ревија парадних запрега , а од 12 сати на Хиподрому стартују  трке: меморијал “Зорана Ивића Мигља” ( дужина стазе 1200м), трка  „Св.Тодор”(1600 м ) и  “Пехар села Касидол” (1000м).

-Реч је о најстаријој секцији у оквиру Друштва, али  и најмасовнијој  по броју учесника и грла која је изнедрила највише витозова Љубичевских коњичких игара. Такође, активно су учествовали  у снимању историјских филмова на територији бивше Југославије, тако да се за овај крај прочуло широм cвета, рекао је Василије Балдић, заменик директора Туристичке организације Града Пожаревца.

Љубисав Костић један од најстаријих чланова Коњичке секције, на конференцији за медије одржаној поводом поменутог догађаја подсетио је  на историјат настанка ове манифестације.

Удружење за заштититу и одгој ситних животиња, живине и голубова, кунића и птица „Кикирез“ уз подршку Туристичке организације Града Пожаревца, одржаће, у суботу,  другу по реду Међународну изложбу ситних животиња.

Дејан Обрадовић председник друштва „Кикирез“, удружења које постоји само годину дана напоменуо је да се ове године очекује  око 130 излагача како из Србије тако и из иностранства.

-Протекле изложбене сезоне чланови нашег Удружења учествовали су на многим међународним изложбама у земљи и иностранству. На изложби која предстоји моћи ће да се види око 300 голубова, 150 примерака живине и 30 кунића, али и паунови, патке и ретке врсте изузетно скупих птицa.

И.Р.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content