2019-06-27T14:17:02+02:00 27. јуна, 2019. 14:17 |

У Кличевцу 29. и 30. јуна: Смотра фолклорних ансамбала села Србије

У просторијама Туристичке организације града Пожаревца данас је представљен програм  манифестације „Смотра фолклорних ансамбала села Србије“ која ће се одржати овог викенда у  Кличевцу.

Организатори смотре су Министарство културе и информисања Србије, Град Пожаревац, Савез аматера Србије и Месна заједница Кличевац.

Председник Организационог одбора СФАС-а Саша Ваљаревић, истакао је да ова манифестација има дугу традицију.

-Такмичење ће трајати два дана. Осим такмичарског дела првог дана, у суботу 29. јуна, организује се дефиле учесника улицама Кличевца, а завршница и проглашење победника биће наредног дана, у недељу, 30. јуна. Све додатне информације могу се добити у  Туристичком информативном  центру који ради и викендом, рекао је Саша Ваљаревић, председник Организационог одбора.

Живадин Николић из МЗ „Кличевац“ истакао је да ће ове године на СФАС доћи  десет фолклорних друштава, са око 600  учесника из целе Србије.

-Наша Месна заједница је 23 године учесник и носилац  ове Смотре коју прати Градска управа града Пожаревца која је све више укључена, како логистички тако и финансијски.  Министарства културе и информисања Србије  се прошле године  укључило у организацију, рекао је Николић.

Прве вечери СФАС-а наступиће шест ансамбала међу којима су „Миленко Стојковић“ из Кличевца, „Илинско Врело“ из Илинова, „Оџаци“ из Оџака, „Азбуковица“ из Љубовије, „Радослав Лазић“ из Стубице и „Др Раша Лазаревић“ из Живице.  Другог дана такмичења наступиће  ансамбли из Милошевца, Рудне главе, Орешковице и  Бубушинца.