2018-06-21T12:23:24+02:00 21. јуна, 2018. 12:23 |

У КЛИЧЕВЦУ: ОВОГ ВИКЕНДА СФАС

Туристичка организација Града Пожаревца већ дужи низ година сарађује са организаторима Смотре фолклорних ансамбала села Србије, која ће се у суботу и недељу  по 22. пут одржати у Кличевцу. Манифестација се организује под покровитељством Града Пожаревца и у сарадњи са Министарством културе и информисања, Савезом аматера Србије, Центром за културу Пожаревац, Месном заједницом Кличевац и КУД-ом „Миленко Стојковић“.

-Поносни смо што и ове године можемо да најавимо један овакав догађај који је традиционалан и траје већ 22 године. Позивам све љубитеље народних песама и игара да дођу 23. и 24. јуна од 20 часова у Кличевац и да присуствују овој манифестацији, казала је на конференцији за медије директорка  Туристичке организације Града Пожаревца Јелена Вуказић.

Испред организатора новинарима су се обратили Андреја Радовановић, дугогодишњи члан КУД-а „Миленко Стојковић“ и потпредседник Савета МЗ Кличевац Јовица Миленковић. Традиционално Смотра ће почети дефилеом учесника и прве вечери наступиће КУД „Дукат“ из Симићева, КУД „Извор“ из Горића (Град Ваљево), КУД „Света Петка“ из Петке, КУД „Метохија Хвосно“ из Гораждевца (Општина Пећ) и КУД „Властимир Живковић“ из Батуше. Другог дана програм ће отворити КУД „Младост“ из Нове Пазове, а такмичиће се и КУД „Медвеђа“ из Медвеђе (Општина Трстеник), КУД „Божидар Димитријевић Козица“ из Дрмна, КЦ „Кузмин“ из Кузмина (Општина Сремска Митровица) и КУД „Вук Караџић“ из Бадњеваца (Општина Баточина). У жирију су др Драгослав Џаџевић, кореограф и етнолог, мр Мирјана Дробац, етномузиколог и Даница Ђокић, етнолог. У ревијалном делу новом кореографијом представиће се домаћин КУД „Миленко Стојковић“, а гост вечери је Ренато Хенц.