У насељу Кобиље у општини Мало Црниће одржани су шести по реду „Илиндански дани“. Црквена општина Кобиље на челу са свештеником Далибором Петровићем,  на овај велики благдан, дан Светог пророка Илије, сваке године организује ову манифестацију. И ове две 2019. године мештани и гости уживали су у богатом културно-уметничком програму у коме је било заступљено мноштво народних игара и песама у духу наше народне традиције и фолклора. У програму су учествовали: вокална солисткиња Анастасија Петровић, ученица петог разреда Основне школе из Кобиље, Дарко и Давид Лазаревић – соло хармоника; Трујић Драгиша из Манастирице – соло фрула и Дејан Пауновић, соло – фрула, КУД из Манастирице, Пољане, Бубушинца и Старчева.

Прво место освојио је КУД „Младост“ из Пољане, играма из околине Пчиње. Друго место припало је КУД-у „Јовица Јанковић – Турку“ из Манастирице, треће место  КУД-у „Бубушинац“ из Бубушинца, а четврто и пето место  КУД-у „Браћа Трајић“ из Старчева.

Жири овогодишње манифестације био је у саставу: Илија Поповић, Радица Николић Павловић, Топлица Ђорђевић и Малиша Антонијевић.

Д.Б.Радуловић

Share.

Comments are closed.

Skip to content