2019-12-03T11:12:38+01:00 3. децембра, 2019. 11:12 |

У конкуренцији за награде осморо глумаца и четири представе

Комадом „Протуве пију чај“ Драгослава Михаиловића којим се представио Театар „Ресава“ Центра за културу Деспотовац, синоћ је у Центру за културу Пожаревац окончан такмичарски део XII Смотре драмских аматера Поморавља и Подунавља „Живка Матић“.

Према одлуци жирија признање „Глумица вечери“ припало је Лани Стојадиновић за улогу Леле док је титулу „Глумац вечери“ понео Немања Радивојевић за креацију лика Раке.


                        Детаљ синоћне представе „Протуве пију чај“ аматера из Деспотовца

Ово двоје глумаца конкурише за две главне глумачке награде Смотре, док су у трци за „Одличје набољој глумици“ и „Одличје најбољем глумцу“  још и  Тамара Јовановић за креацију тетка Ангелине и Иван Драгојловић за улогу Петра у представи „Сабирни центар“, Светлана Пауновић за две улоге: кнегиња Милица и Оливера и Драган Иванковић креатор лика деспота Стефана Лазаревића у комаду „Змај од Србије“ као и Милица Пешић за улогу Евице и њен колега Горан Милановић за улогу Јохана у комедији „Покондирена тиква“.

У конкуренцији за најбољу представу је „Сабирни центар“ чланова Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић“, Мало Црниће у редитељској поставци Слободана Ћустића, потом „Змај од Србије“ редитеља Предрага Живановића Аматерског позоришта Културно уметничког друштва „Обилић“ у Крњеву,  „Покондирена тиква“ у режији Дејана Цицмиловића и извођењу глумаца  Дома културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу и поменути комад „Протуве пију чај“ у режији Милана Вељковића коју су извели Деспотовчани.

Награде су обезбедили „Комерцијална банка“, Удружење ликовних стваралаца „Милена Павловић и Цвећаре „Љиљан“ а за стајлин водитеља потрудила се Модна кућа „Луна“.

По уручењу награда најбољим глумцима и театру који је извео најбољу представу на овогодишњој Смотри,  биће изведена „Саб(х)рана дела Виљема Шекспира (укратко)“ Градског  позоришта Јагодина редитеља Бранислава Недића. Почетак је у 20,00 часова.

Влада Винкић