2018-04-20T13:12:56+02:00 20. априла, 2018. 13:11 |

У КОСТОЛАЧКОЈ БИБЛИОТЕЦИ: „Плес тишине“ Славице Пејовић

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, прошле недеље је представљена књига завичајне књижевнице Славице Пејовић, насловљена „Плес тишине“.

 

 

 

 

 О књизи су, уз ауторку, говорили Милисав Миленковић, књижевник, драматург и председник Браничевско – стишке заједнице и Славица Јовановић, професор српског језика и књижевности, писац, књижевни критичар и једна од уредница листа „Мајдан“.

Одабране стихове из књиге „Плес тишине“ читала је  Николина Лајко. Музичком пратњом употпунили су вече Бранко Пражић, познати кантаутор, Марија Стојићевић и Слободан Јанковић, завичајни музички уметници.

Иначе, Славица Пејовић је завршила Факултет политичких наука – одсек међународни односи, на Београдским универзитету. Радила је као директор Дома културе Пожаревац, после тога Центра за културу Пожаревац, да би своју каријеру наставила као руководилац Библиотеке у Костолцу. Једна је од оснивача Културно – уметничког друштва Костолац и први потпредседник Културно – уметничког друштва Костолац. Покретач је часописа „Мајдан“, Клуба љубитеља књига „Мајдан“ и оснивач манифестација Костолачка жишка и Орфеј на Дунаву. Њене песме су преведене на енглески, немачки, македонски и италијански језик. Славица Пејовић је добитник Повеље културе КПЗ Пожаревац, за допринос развоју културе и неговање културних традиција и међународног признања – Специјалне награде за стране писце града Галатоне. Председница је Клуба љубитеља књиге „Мајдан“, главни и одговорни уредник часописа за књижевност, културу и науку „МАЈДАН“, члан Удружења књижевника Србије.