2019-05-16T14:40:07+02:00 16. маја, 2019. 14:40 |

У костолачком ПРИМ-у акција добровољног давања крви: Прикупљено 76 јединица

У акцији добровољног давалаштва крви у просторијама ПД „ПРИМ“ Костолац данас је сакупљено 76 јединица крви. Акцију су организовали Црвени крст Пожаревац у сарадњи са Институтом за транфузију крви Србије и синдикатима издвојених  предузећа у Костолцу. Прикупљену крв дали су представници синдикалних организација привредних друштава „РИО“, „ПРИМ“, „Аутотранспорт“, „Георад“ и „Костолац услуге“.

Ивана Родић из Института за трансфузију крви Србије, истакла је да ова акција показује уједињену хуманост и да је прави пример како заједничком енергијом и вољом може да се помогне свима којима је помоћ потребна. Она је подсетила на то да је Пожаревац лидер Србије у давалаштву.

– Резултати у овој години су још бољи у односу на претходну годину. Посебно нас радују подаци из  Костолца  који је у прва четири месеца ове године дуплирао број прикупљених јединица крви. Мислим да ће до краја године имати прилику да  поставе високо  лествицу за све остале градове и општине у нашој земљи, рекла је Родић.

Прикупљена крв намењена је за потребе лечења грађана  у Општој болници у Пожаревцу и клиничким и здравственим установама у Београду.

Милан Благојевић председник Синдиката ПД „ПРИМ“ подсетио је да је ово је друга акција коју организују ове године. Наредна ће бити 12. септембра, најавио је Благојевић.

 

 

И.Р.