У акцији добровољног давалаштва крви у просторијама ПД „ПРИМ“ Костолац данас је сакупљено 76 јединица крви. Акцију су организовали Црвени крст Пожаревац у сарадњи са Институтом за транфузију крви Србије и синдикатима издвојених  предузећа у Костолцу. Прикупљену крв дали су представници синдикалних организација привредних друштава „РИО“, „ПРИМ“, „Аутотранспорт“, „Георад“ и „Костолац услуге“.

Ивана Родић из Института за трансфузију крви Србије, истакла је да ова акција показује уједињену хуманост и да је прави пример како заједничком енергијом и вољом може да се помогне свима којима је помоћ потребна. Она је подсетила на то да је Пожаревац лидер Србије у давалаштву.

– Резултати у овој години су још бољи у односу на претходну годину. Посебно нас радују подаци из  Костолца  који је у прва четири месеца ове године дуплирао број прикупљених јединица крви. Мислим да ће до краја године имати прилику да  поставе високо  лествицу за све остале градове и општине у нашој земљи, рекла је Родић.

Прикупљена крв намењена је за потребе лечења грађана  у Општој болници у Пожаревцу и клиничким и здравственим установама у Београду.

Милан Благојевић председник Синдиката ПД „ПРИМ“ подсетио је да је ово је друга акција коју организују ове године. Наредна ће бити 12. септембра, најавио је Благојевић.

 

 

И.Р.

Share.

Comments are closed.

Skip to content