2017-10-06T09:44:08+02:00 5. октобра, 2017. 21:31 |

У Костолачком ПРИМ-у: СТАЛНИ ПОСАО ЗА 181 РАДНИКА

У Привредном друштву „ПРИМ“ Костолац, петог октобра, 181 радник потписао је уговор о раду на неодређено време.

Реч је о производној радној снази, а повећање броја запослених последица је реалних потреба услед нарастајућег обима уговорених послова, како је констатовано на конференцији за новинаре која је тим поводом одржана у овом Привредном друштву.

На ту тему говорили су директор ПРИМ-а Предраг Славковић, који је тачно две године на челу овог Привредног друштва, потом председник Градске општине Костолац Иван Савић и заменик градоначелника града Пожаревца Саша Павловић.

Указали су на повећање прихода ове фирме, са 800 милиона, колико су износили 2015-те године, до 1,5 милијарди током текуће 2017-те године, као и на ширење тржишта које ПРИМ опслужује. Наравно, највећи обим послова је за потребе ремонтовања на костолачким коповима и у термоелектранама, па је са тим у вези и најављена могућност формирања Центра за одржавање енергетске опреме.

Истакнута је одлична сарадња са Градском општином и Градом Пожаревцем. Подсећамо и на успешно реализован пројекат „Споји и завари“, након којег је запослено 40 младих радника, што је за 10 више него што је претходно планирано, а носиоци су били Министарство омладине и спорта, ГО Костолац, Град Пожаревац, ПД „ПРИМ“ и костолачка Техничка школа „Н. Тесла“.

Иван Савић, Предраг Славковић и Саша Павловић

         Савић и Павловић оценили су да је ово запошљавање резултат доброг рада директора Славковића и сваког радника у предузећу, указавши на очигледну узлазну линију ПРИМ-а, кроз повећање радника на основу реалних послова и прихода, те да је реч о фирми која је након озбиљних финансијских проблема и кашњења плата, од 2015. године до данас, чврсто на својим ногама.

 

Детаљније читајте у недељним новинама „Реч народа“, који ће бити у продаји од 10. октобра.