Протеклих дана, манифестацију „Костолачко културно лето“ обележиле су сликарске радионице, кабаре, рукометни турнир на песку за жене и филмске пројекције за децу на отвореном.

Ликовно удружење „Кевро“ приредило је ликовну колонију „Осмех Костолца“, од 27. јула до првог дана августа, у сарадњи са Центром за културу „Костолац“ и покровитељством Градске општине Костолац.

Уз изложбу дела насталих на прошлогодишњој колонији, уметници окупљени из целе Србије створили су бројна нова сликарска остварења инспирисана Костолцем. Председница Ликовног удружења „Кевро“ Виолета Кевро истакла је да је то начин да сликари дају скроман допринос граду и средини у којој живе.

Неколико дана раније, одржана је Међународна ликовна колонија „Костолац 2022“, од 25. до 28. јула, у организацији Ликовних стваралаца „Костолац спектар“ и у сарадњи са Центром за културу „Костолац“, уз покровитељство Градске општине Костолац.

Председница Удружења Снежана Милошевић истакла је пријатељску атмосферу, у духу заједништва и бојама креативности, као основне одлике овог дружења уметника.

Тих дана, стварало је осамнаест сликара из Србије и Русије, а настала дела ће бити изложена током овогодишње костолачке манифестације „Новембарски дани културе“.

Колонију „Костолац 2022“ прогласила је отвореном директорка Центра за културу „Костолац“ Јелена Шаманц, која је нагласила да ће Костолац бити још лепши уз њихово стваралаштво.

У петак, 22. јула на платоу испред спортске хале, одигран je кабаре „Тражим правог“, по тексту и режији Мирјане Максимовић. У представи су учествовали глумица Мирјана Максимовић, потом, Зоран Димитров на гитари и Душко Кнежевић као гост.

Share.

Comments are closed.

Skip to content