У Костолцу је 15. јуна и званично отворена летња сезона. На широком простору Спортско – рекреативног центра “Топољар” на располагању су садржаји за најразноврсније активности.

Уз најбитније у топлим данима, бистру и топлу воду за купање, шљунковиту плажу са лежаљкама и сунцобранима, под надзором четворице спасилаца, ту су и могућности за бројне спортове на води или песку.

Постављен је ватерполо терен, а од ове године се могу изнајмити и кајаци и суп даске.

Цена изнајмљивања лежаљки остала је иста као и прошле године, тако да ће две лежаљке и сунцобран коштари 100 динара.

За пола сата употребе кајака биће потребно издвојити 200 динара, док ће пола сата на суп дасци коштати 100 динара.

ВАТЕРПОЛО ТЕРЕН

На располагању су спортски терени за фудбал, на песку или трави, потом, за одбојку на песку, кошарку на специјалној меканој подлози, игралиште за најмлађе…

Ту је и пуно слободног простора за друге активности, где смо јуче затекли девојке док вежбају аеробик, а на другој страни комплекса вежбаче аикида.

Љубитељи излета могу уживати на за то уређеном простору, са роштиљем, столовима и столицама.

РЕДОВНО ИСПИТИВАЊЕ ИСПРАВНОСТИ ВОДЕ

У Центру за културу “Костолац”, под чијим је ингеренцијама Спортско рекреативни центар “Топољар”, указују и на то да се исправност воде испитује на недељном нивоу, у сардањи са Заводом за јавно здравље “Пожаревац”.

Летњу сезону ће до 1. септембра пратити и манифестација “Костолачко културно лето”, препознатљива по разноврсним позоришним, спортским, музичким, сликарским… догађајима.

Званичном отварању летње сезоне на костолачкој плажи присуствовали су председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, помоћница председника Маја Здравковић, начелница Управе Градске општине Ана Тишма, чланови Већа ГО Маријана Божић, Срђан Радовановић и Бајрам Морина, уз директорку Центра за културу “Костолац” Јелену Шаманц.

Сви радови су изведени под покровитељством Града Пожаревца и Градске општине Костолац.

Из Центра за културу „Костолац“ захваљују на сарадњи и Привредном друштву „Рекултивација и озелењавање“ Костолац, Привредном друштву „Костолац услуге“, КПЗ „Забела“, Пицерији „Галија“, Ватерполо клубу „Пожаревац“ и Спортском риболовном друштву „Дунавац“ Костолац.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content