2021-03-31T14:47:27+02:00 31. марта, 2021. 14:47 |

У Костолцу: Канализација за 420 домаћинстава

У Градској општини Костолац озваничен је почетак радова на изградњи канализационе мреже у Улици Михајла Пупина, у костолачком насељу Канал, а у завршној фази је формирање новог дрвореда у Градском парку.

Почетак радова на изградњи канализационе мреже у Улици Михајла Пупина обишли су градоначелник Пожаревца Саша Павловић, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски, председник Скупштине града Пожаревца Предраг Мијатовић и председница Скупштине Градске општине Костолац Милена Церовшек са сарадницима.

Овим пројектом обухваћена је изградња фекалне канализационе мреже са две фекално – црпне станице у 17 улица у насељима Канал, Колиште и Дидино насеље. Осим овога, председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски изнео је и податак да је формирањем новог дрвореда са преко 1.700 садница добијено  преко 60 одсто нових површина под зеленилом на подручју читаве Градске општине Костолац. Крстаноски је најавио и почетак радова на изградњи топлификационе мреже у селу Острову.

– Јако је важно што ћемо затварањем преко 600 септичких јама смањити загађеност земљишта и побољшати хигијенске услове у овим насељима. У наредна четири месеца Костолац ће бити једно велико градилиште, истовремено ће се радити на три локације у 17 улица и биће изграђене две фекално – црпне станице. Завршетком овог пројекта мала Градска општина Костолац моћи ће да се похвали да има комплетну комуналну инфраструктуру, рекао је Крстаноски.

Градоначелник Пожаревца Саша Павловић је подсетио да је Град Пожаревац преко Буџетског фонда за заштиту животне средине издвојио значајна средства за изградњу канализационе мреже у три костолачка насеља, почетак изградње дистрибутивне топлификационе мреже ка Острову и пројекат формирања новог дрвореда у Костолцу.

-У протеклом периоду засађено је 1.710 садница у вредности од 44 милиона динара, изградња фекалне канализације у 17 улица у насељима Канал, Колиште и Дидино насеље коштаће 77 милиона динара и додатних 28 милиона динара опредељено је за канализацију у још 7 улица. Такође, за  изградњу дистрибутивног топлификационог вода ка селу Острову издвојићемо 50,6 милиона динара. Када се све сабере, Град Пожаревац је за све ове еколошке пројекте издвојио 205 милиона динара, истакао је Павловић.

                                                                                                                                                                Д.Динић

Опширније у недељнику „Реч народа“ 6. априла