У Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ у Костолцу, одржано је књижевно вече писца и преводиоца, Горана Скробоња. Заједно са Ренатом Минић, дипломираним библиотекаром саветником,  представио је своју нову књигу „Од шапата до вриска“.

Скробоња  је по образовању правник, по вокацији књижевник. Прву причу објавио је1987. године и од тада не престаје да пише. Такође, преводи углавном дела научне фантастике. Добитник је низа признања за жанровску књижевност, односно допринос развоју домаће фантастичне књижевности.

На књижевној вечери, након разговора са писцем, уручене су награде победницима литерарног конкурса спроведеног у априлу за ученике од 5. до 8. разреда Основне школе „Јован Цвијић“ и Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац. Конкурс је био расписан поводом Светског дана књиге и ауторских права.

Награде су уручене ученицима Основне школе „Јован Цвијић“ Луки Милошевићу, одељење 7/5, за освојено прво место, Јелени Брадић 7/5, за друго, и Дуњи Димитрић 6/4, за треће место.

Награђени су и ученици Техничке школе са домом ученика „Никола Тесла“ Костолац. Прво место деле Лазар Антић, одељење Е12, и Милица Шебић Е21. Друга је Анђела Павловић Е42, а трећа Тијана Петковић, одеаење Е13.

Награде су ученицима уручили Невена Вуксановић, Марија Миловановић и Горан Скробоња.

Д. Д.

Share.
Leave A Reply

Skip to content