Племенитост, хуманост, човекољубље.., само су неке од врлина које красе једанаесторо матураната костолачке Основне школе „Јован Цвијић“. У част ових узорних младих људи, последњег мајског дана, у Дому културе у Костолцу, приређена је свечана академија на којој су им уручена признања.

Најхуманије матуранте за прошлу и текућу годину бирали су вршњаци. Признања за 2021. годину завредели су: Маја Лозанчић 8/1, Петар Стевановић 8/2, Катарина Тасић 8/3, Марија Дражић 8/4 и Вељко Павловић 8/5.

За најхуманије у текућој години проглашени су: Матеја Младеновић 8/1, Лука Милошевић 8/2, Јована Славић 8/3, Јана Ковачевић 8/4, Милица Ристић 8/5 и Стефан Радовановић 8/6.

Том приликом, обратила се директорка костолачке Основне школе Сунчица Марковић. Уз похвале хуманости коју су ови млади људи показали, нагласила је да је признање велики корак у развоју њихове личности, а подједнако и одговорности да такви остану и надаље, дајући пример свима око себе.

Свештеник Дејан Лазаров, старешина цркве Светог Максима Исповедника, истакао је да је ово важан подстрек младима да наставе да развијају и негују добре односе са ближњима, у духу племенитости и емпатије.

Руководилац Психолопког центра „Костолац“, клинички психолог и препознатљиви хуманиста Оливера Хајровић захвалила се свима који су подржали настојања да се подстиче и мотивише неговање хуманих вредности међу младима и додала:

– Иако врло млади, већ сада својим животима сведоче истинском смислу постојања, а то је љубав према човеку. Зато ови млади јунаци нашег времена и светло нашег града заслужују највећу пажњу и подршку у свему што надаље буду радили.

Том приликом су уручене и захвалнице за подршку представницима Градске општине Костолац, Цркве Светог Максима Исповедника, Центра за културу „Костолац“, Радио Стила, Поликлинике „Тектум“, Фризерског салона „Љиља“, Услужне радње за штампу и трговину „Експо центар“ и ресторана „Галија“ из Костолца.

Програм су културно – уметничким програмом употпунили ученици костолачког одељења Музичке школе „Стеван Мокрањац“ Пожаревац, ученици Основне школе из Костолца и чланови Психолошког центра.

Иницијатор и носилац овог пројекта је Психолошког центра „Костолац“, у сарадњи са костолачком Основном школом „Јован Цвијић“ и под покровитељством Градске општине Костолац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content