У Костолцу се у оквиру манифестације “Костолачко културно лето” данас завршавају Међународни песнички сусрети, једанаести  “Орфеј на Дунаву”.

Организатор, Клуб љубитеља књиге „Мајдан“, предвођен Славицом Пејовић, од 19. августа, у Костолац је довео пријатеље уметнике из Грчке, Русије, Туниса, Шведске, Румуније, Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије.

Током три дана, посетили су просторије Градске општине Костолац, где су их угостили председник Градске општине Серџо Крстаноски, начелница Управе Градске општине Ана Тишма и чланови Већа Градске општине Маријана Божић, Милица Јовић и Бајрам Морина.

Гости су такође обишли град и његово окружење и по традицији учествовали у богатом културно – уметничком програму.

“Костолачко лето”, после обиља догађаја у јулу и првој половини августа, наставља се још једном спортском игром.

У суботу, 27. августа, у 17 часова, почеће турнир у баскету 3X3 „Костолац 2022.“, на теренима малих спортова иза спортске хале.

Истог дана, Месна заједница Кленовник припрема нешто другачију активност, пре свега за оне који воле да се опробају у кувању рибље чорбе, на “Кленовничком котлићу”. Наредне вечери, 28. августа, у Кленовнику следи „Госпојинско прело“.

Костолачко лето завршава се последњег дана августа представом за децу „Игоров магични шоу“ и у вечерњим сатима концертом групе „Београдски трибут Бијело дугме“, на платоу испред спортске хале.

Манифестацију “Костолачко културно лето 2022” организује Центар за културу „Костолац“ под покривитељством Градске општине Костолац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content