Градска општина Костолац у наредном периоду започеће реконструкцију четири дечија игралишта у Костолцу, у улицама Николе Тесле, Вељка Дугошевића, Стевана Немање и Сарајевској.

Према најавама председника Градске општине Серџа Крстаноског, на овим дотрајалим игралиштима биће постављени нови реквизити са најмодернијом опремом и подлогом: 

– Наши најмлађи ће уживати на новоуређеним игралиштима. Од садржаја ће ту бити кула, платформа, степениште, пењалица, тобогани, заштитни панели и украсне фигуре. Цео комплекс реквизита употпуниће и љуљашке са два седишта која имају заштитну рампу, љуљашке са седиштем које се састоји од круга причвршћеног ланцима за главну конструкцију, клацкалице направљене од челичне конструкције, пањићи и њихалице. Такође, биће постављени мултифункционални полигони које чини спајдер пењалица од челичне конструкције и плетеног канапа. Висина пењалице је 2,2 метра, а дужина 2 метра. Други ниво је мост полукружног облика, са оградом, која се састоји од канапа. Још један од мултифункционалних полигона чине висећи троугаони кругови за провлачење који су са три стране причвршћени канапом, наводи Крстаноски. 

Међу новим реквизитима биће следећи: 

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content