Након вишегодишње паузе, у Костолцу ће од 1. јула почети са радом Омладинско пионирска школа фудбала „Рудар 1933“.
Тим поводом, у просторијама костолачке Градске општине организована је конференција за медије на којој су о разлозима оснивања Клуба и предузимању даљих корака у раду Школе говорили председник ГО Костолац Серџо Крстаноски, председник ОПК „Рудар 1933“ Бојан Павловић и тренер са УЕФА „Ц“ лиценцом Слађан Богдановић.

Оснивање Школе фудбала настало је као потреба да се деца и млади који тренирају овај спорт на територији Костолца, окупе на једном месту, да им се обезбеде најбољи услови за тренинге, развије таленат, да стекну знање, одговорност и фудбалску вештину. Састојаће се из следећих категорија и селекција: претпетлића, петлића, старијих петлића, пионира и кадета.

Бојан Павловић захвалио се локалној самоуправи која је подржала овај пројекат, а који  Драго ми је што је локална самоуправа препознала значај оснивања Клуба. Циљ нам је да се Рудар врати на место које му је припадало и пре више од 10 година. Неопходно је обезбедити континуитет у раду, који између осталог подразумева добру организацију и контролу целе Школе фудбала.

По речима председника ГО Костолац Серџа Крстаноског, на територији Републике Србије тренутно има више од 120.000 регистрованих фудбалера, више од 2.770 клубова, чак 365 званичних лига, више од 4.900 тренера са лиценцом и више од 4.000 фудбалских судија.

-Поред овог броја, имамо и више од 1.000 разних других селекција, екипа како у дечијем, школском, и малом фудбалу. Данас сви играју фудбал, од петлића до ветерана, од девојчица, до дечака, рекао је између осталог Крстаноски.

Оснивање ОПК „Рудар 1933“ први је корак ка опоравку некадашњег великана спорта ФК „Рудар“ Костолац.

Тренер Слађан Богдановић напоменуо је да ће рад у ОПК бити комплексан, а обављаће га шест тренера, од којих ће двоје радити са голманима.

-Са играчима ће радити тренери Ненад Ивановић, Миша Мушић, Бојан Павловић, и Слађан Богдановић, док ће са голманима, такмичарском генерацијом тренирати Игор Бура, а са почетницима који морају научити основне вештине голманског посла тренер Ђорђе Јанковић. Споменуо бих и то да су захваљујући Градској општини обезбеђена средства за такмичење, као и опрема за дечаке кадетске и пионирске селекције ОПК „Рудар 1933“ који ће се такмичити у лигама региона Западне Србије.

Опширнији текст у наредном броју регионалног недељника “Реч народа”, који ће се на киосцима наћи у уторак, 25. јуна.  

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content