Дунав је годинама уназад омиљена дестинација љубитеља крузинга. Са целим светом, Србија се повезује међународним путничким пристаништима. Седмо по реду у Србији отворено је данас у Костолцу.

Агенција за управљање лукама је у претходном периоду утицала на развој путничког водног саобраћаја и отворила нова међународна путничка пристаништа. 

Директор Агенције Вук Перовић истакао је да је Србија земља која има изузетан потенцијал за развој наутичког туризма, пре свега из разлога што Србија има две међународне реке Саву и Дунав.

Отварање пристаништа у Костолцу, према речима директора Сталног секретаријата Транспортне заједнице Матеја Закоњшека, доказ да се могућности водног саобраћаја могу искористити на што више начина и да је повезаност нешто што ствара нове вредности.

За градоначелника Пожаревца Сашу Павловића реализација овог пројекта важан је корак ка развоју туризма у дунавској регији у Србији. Уз пристаниште, какао је рекао, туристичке атракције попут Виминацијума, Ергеле Љубичево, Пожаревачког мира, постају ближе и доступније туристима. 

Ново пристаниште окосница је даљег развоја туризма Костолца, Пожаревца, односно целог Браничевског округа. Директор Археолошког парка Виминацијум Немања Мрђић изразио је задовољство што се Виминацијум враћа на Дунав и што се културно наслеђе овог краја чини доступним страним посетиоцима. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content