2018-03-10T18:48:28+01:00 10. марта, 2018. 18:30 |

У КОСТОЛЦУ ПОВОДОМ 8. МАРТА: Друштво једнаких права

СВИМ ДАМАМА ПОКЛОН КУД-А „КОСТОЛАЦ“ И ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ

 

Председник Градске општине Костолац Серџо Крстаноски

 

Свим дамама, у суботње вече, по традицији старој 24 године, поводом 8. марта дариван је концерт Културно–уметничког друштва „Костолац“.

 

Покровитељ овог окупљања у Дому културе је Градска општина Костолац. Те се вечери, поводом Међународног празника жена, обратио новоизабрани председник Градске општине Серџо Крстаноски. Указао је на то да је обавеза свих да допринесу стварању друштва једнаких права, могућности и части за жене и мушкарце, и додао:

По традицији, сала костолачког Дома културе испуњена до последњег места

– Драге суграђанке, честитам вам 8. март, Међународни дан жена. Ви својом енергијом и животном храброшћу дајете велики допринос. Ваш празник није само дан када славите вађу лепоту, већ пре свега вашу снагу, труд и залагање да учините друштво бољим. Ми ћемо се као друштво потрудити за вашу бољу будућност, боље услове рада, живот без дискриминације и насиља.

Окупљене је поздравио и Никола Топо, први човек Културно – уметничког друштва „Костолац“, који је подсетио на традицију КУД-а који постоји чак 40 година у континуитету, у свим друштвеним околностима и збивањима, и додао:

 

Поводом 8. марта, КУД „Костолац“ наступао 24-ту годину за редом

– Ово је мало друштво уписано масним словима на мапи КУД-ова бивше Југославије, које је наш град и земљу представљало широм планете. Ове године се надам да ћемо уз помоћ Градске општине успети да штампамо монографију „Четрдесет година среће“.