Изборна комисија Градске општине Костолац донела је решење о проглашењу Изборне листе „Александар Вучић – Костолац сутра“, на седници одржаној у недељу, 28. априла.

Листа под овим називом коју сачињава коалиција пет партија Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије – СПС, Милан Кркобабић – Партија уједињених пензионера, пољопривредника и пролетера Србије – Солидарност и правда – ПУПС, др Војислав Шешељ – Српска радикална странка, Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници, Милош Вучевић – Српска напредна странка – СНС, предата је Изборној комисији у суботу увече.

На предстојећим локалним изборима у Костолцу биће под редним бројем 1. Изборну листу и сву документацију потребну за пријаву поднела је председница Месног одбора СНС, Милена Церовшек праћена кандидатима за одборнике у Скупштини. За Скупштину Градске општине Костолац 2. јуна бира се 21 одборник.

– Председник Скупштине Града Пожаревца је у петак, 26. априла донео одлуку о расписивање локалних избора за одборнике Градске општине Костолац. Месни одбор СНС-а је организовао оверу потписа који су прикупљени у рекордном року. У овој изборној утакмици очекујемо убедљиву изборну победу, истакла је Церовшек након предаје листе.

У току поподнева коалиција ових пет странака прикупила је 305 потписа грађана који су подржали листу „Александар Вучић – Костолац сутра“. Иначе, за учешће на изборима расписаним за 2. јун, у Градској општини Костолац потребно је 200 потписа.

Носилац листе, односно прва на њој, др Борка Шутовић је том приликом позвала грађане са правом гласа да изађу на изборе.

Серџо Крстаноски, садашњи председник Градске општине Костолц, подсетио је да је на републичким децембарским изборима листа „Алексанар Вучић – Србија не сме да стане“ добила подршку Костолчана са преко 57 одсто гласова:

-Тиме су показали да подржавају политику председника Вучића и Српске напредне странке као политику стабилности и развоја рекао је он и најавио почетак кампање:

-Улазимо у кампању која ће трајати мање од 30 дана и у њој ћемо разговарати са грађанима Костолца и околних месних заједница о проблемима које имају и стратегији развоја у будућем четворогодишњем периоду.

                                                                                                          Д. Д.

Share.
Leave A Reply

Skip to content