У уторак, 20. септембра, љубитељи филмова могу уживати у три пројекције у костолачком Дому културе, „Света Петка – Крст у пустињи“, „Аfter – После срећног краја“ и за намјлађе, „Малци 2: Груов почетак“.

Организатор програма је Центар за културу „Костолац“.

Филм„Света Петка – Крст у пустињи“ почеће у 21 сат.

Говори о побожној девојци Параскеви, која напушта свој живот међу људима у граду Константинопољу и одлази у Јорданску пустињу. Тамо проводи наредних 40 година борећи се са искушењима, гресима и унутарњим демонима. Филм прати њен пут од обичне девојке до највољеније и најпоштованије Светитељке Православља. Бочна прича говори о две жене (арапкињи Зејнеби из бедуинског племена и Параскеви), које потичу из различитих културних, социјалних и верских средина, али деле исте људске емоције, вредности и стварају необично пријатељство својим чистим срцима. Током боравка у пустињи, Зејнеба је Параскевин једини пријатељ, али и огледало и одраз спољњег света који је Параскева напустила.

Ранија пројекција, од 19 сати, биће Аfter – После срећног краја.

 Док се појављује шокантна истина о породицама, двоје љубавника открива да се не разликују толико једно од другог. Теса више није она слатка, једноставна, добра девојка каква је била када је упознала Хардина , као што је он окрутни, ћудљиви дечко у ког се она заљубила.

Пројекција за млађе суграђане почеће у 17 сати. Највећа анимирана франшиза свих времена и глобални културни феномен представиће до сада неиспричану причу Малци 2: Груов почетак”, о дванаестогодишњем дечаку који машта да постане највећи суперзликовац на свету.

 У јеку седамдесетих година прошлог века, у сред помаме за бујним распуштеним косама и звонцарама, Гру (Стив Карел) одраста у предграђу. Велики фан супергрупе суперзликоваца, Гру смишља план како да постане довољно зао да може да им се придружи. Срећом, у томе има велику помоћ својих верних поданика, Малаца. Заједно, Кевин, Стјуарт, Боб и Ото, нови Малац који носи протезу и има очајничку потребу да угађа, развијају вештине док заједно са Груом граде своје прво склониште, експериментишу својим првим оружјем и крећу у своју прву мисију.

Када је група зликоваца свргла свог вођу, легендарног борца Вилија Кобру (Алан Аркин), Гру добија прилику да постане њихов члан. Интервју не пролази добро (да тако кажемо), а постаће још горе када их Гру надмудри и тиме постане њихов смртни непријатељ. Док је у бекству, Гру ће се обратити за помоћ најнеочекиванијој особи, Вилију Кобри и откриће да је чак и лошим момцима потребна помоћ пријатеља.

Цена улазница за сваку од пројекцијаје 350 динара и могу се купити од 15 сати, у дану емитовања.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content