Вече поезије Славице Пејовић заказано је за петак, 21. април, од 18 сати, у костолачкој Библиотеци, Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац. 

О поезији ће говорити ауторка, а песме ће читати Гордана Славковић, Магдалена Реџовић и Љубисав Грујић Груја.

Славица Пејовић (1948), по струци је дипломирани политиколог, али је читав радни век провела у институцијама културе, најпре као директорка Дома културе у Пожаревцу, а затим као руководилац Библиотеке у Костолцу, Огранка Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац.

Аутор је три монографске публикације из области библотекараства и 11 збирки поезије. Заступљена је у бројним антологијама, зборницима и часописима у Србији, али и у иностранству (Италији, Тунису, Албанији, Хрватској, Бугарској, Црној Гори, Макединији, Румунији, Грчкој). Песме су јој превођење на ромски, румунски, бугарски, албански, енглески, немачки, мађарски, француски, арапски, словачки, бенгалски, руски, италијански и шпански језик.

Славица Пејовић добитница је значајних признања за поезију у Италији, Румунији, Црној Гори и Тунису. Председник је Клуба љубитеља књиге “Мајдан” из Костолца и главни и одговорни уредник истоименог часописа за књижевност, културу и науку. Организаторка је три значајне манифестације: Књижевно-духовних сусрета “Костолачка жишка”, Међународних песнички сусрета “Орфеј на Дунаву” и „Два пера у једном даху“. Члан је Удружења књижевника Србије. Живи у Пожаревцу.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content