Костолчани још увек препричавају дружење са књижевницом Милијаном Барјактаревић из Сремске Митровице, која је по образовању дипломирани библиотекар мастер.

Занимљиво и забавно књижевно вече приређено је у Библиотеци у Костолцу, Огранку Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, у петак, 9. јуна.

О стваралаштву Милијане Барјактаревић, препознатљивој по аутентичном хумору, уз ауторку, говорила je и читале делове из Милијаниних књига Славица Пејовић, књижевница и председница Клуба љубитеља књиге „Мајдан“ из Костолца, који је и издавач најновије Милијанине књиге. Модератор вечери била је Рената Минић, дипломирани библиотекар саветник

Барјактаревић је радила је као библиотекар и писала колумне за штампане медије дуги низ година. Својим духовитим текстовима на друштвеним мрежама привукла је на стотине хиљада пратилаца. Одржала је по позиву преко сто промоција и јавних наступа, ТВ гостовања, како у нашој земљи, тако и у иностранству. Објавила је десет књига духовитих анегдота о животу жене на овим просторима. Њене књиге сви зову „антидепресивима“, јер насмеју до суза. Посетиоци ове књижевне вечери имали су прилику да се и лично увере зашто је то тако.

 

Минић, Барјактаревић и Пејовић

Р. Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content