P1010676На костолачком првом Фестивалу цвећа, приређеном протеклог викенда, 21. и 22. маја, учествовало је четдесет излагача. Тих дана, плато испред Спортске хале био је крцат грађанима, који су се дивили разлноликости цветних штандова.

Након Фестивала подједнако су задовољни били и излагачи и посетиоци, који су се кућама враћали руку и аутомобилима пуних свакојаког биља, производа од меда, па и сликарских дела.

Организатор првог Фестивала цвећа у Костолцу је Центар за културу Костолац, уз покровитељство ГО Костолац и подршку ПД „РИО“ Костолац, које је обезбедило наградне ваучере за три најлепше уређена штанда, такође, Еколошког друштва „Зора“ Костолац, Града Пожаревца, Туристичке организације града Пожаревца и Удружења цвећара Браничевског округа. Међу учесницима су и Удружење пчелара града Пожаревца и костолачка сликарска удружења „Спекат“ и „Арт“.

Најлепши штандови из Пожаревца, Раче и Крушевца Прво место Цвећаре "Анастасија" - "012 Emma Flowers" О три најлепша штанда пресудила је Марија Ивош, пејзажни архитекта.    Прво место припало је Цвећарама „Анастасија“ – „012 Emma Flowers “ из Пожаревца. Други најлепши штанд је Расадника „Живуловић“ из Раче, а треће место је освојио Расадник „Марковић“ из Крушевца. Награђени су истакли одличну организацију и велико интересовање Костолчана.  Њима су уручени ваучери које је обезбедило је ПД „РИО“ Костолац, у износу од 5.000, 3.000 и 2.000 динара. Свим учесницима додељене су захвалнице.
Најлепши штандови из Пожаревца, Раче и Крушевца                                                                                  
Прво место за Цвећаре                “Анастасија” – “012 Emma Flowers”
                                                                                                             О три најлепша штанда пресудила је Марија Ивош, пејзажни архитекта.
      Прво место припало је Цвећарама „Анастасија“ – „012 Emma Flowers “ из Пожаревца. Други најлепши штанд је Расадника „Живуловић“ из Раче, а треће место је освојио Расадник „Марковић“ из Крушевца.
        Награђени су истакли одличну организацију и велико интересовање Костолчана. Њима су уручени ваучери које је обезбедило је ПД „РИО“ Костолац, у износу од 5.000, 3.000 и 2.000 динара. Свим учесницима додељене су захвалнице.
Фестивал отвориле Јелена Илић и Јелена Шаманц
Фестивал отвориле Јелена Илић и Јелена Шаманц

 Два фестивалска дана су испред организатора најавиле директорка Центра за културу Костолац Јелена Шаманц и чланица Већа ГО Костолац задужена за спорт и културу Јелена Илић, која је истакла: – Фестивалом цвећа желимо да покренемо традицију и афирмишемо културу живљења кроз „зелену“, здраву и стваралачку призму живота.

Еко друштво ЗОРА позива на очување животне средине
Еко друштво ЗОРА позива на очување животне средине

 Уз њих је о значају животне средине и неопходности њеног очувања говорила чланица Еколошког друштва „Зора“ Костолац Тијана Миленковић. Истакла је да је основ овакве манифестације унапређење хортикултуре и утемељење свести о заштити и очувању животне средине. Позвала је суграђане да се у томе придруже Еко друштву „Зора“.

Share.

Comments are closed.

Skip to content