2017-11-14T11:27:42+01:00 13. новембра, 2017. 11:57 |

У Костолцу „Вештица из Страшилова“

У Библиотеци у Костолцу, Одељењу Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, наш познати писац Милош Петковић представио је свој нови роман „Вештица из Страшилова“, који је написао у сарадњи са руским писцем, новинаром и криминологом Антоном Ивановичем Лесковим. 

Поред разговора о новој књизи, Милош је говорио и о српској фантастици, о сарадњи са колегама и о новооснованом Удружењу љубитеља фантастике у Нишу –ТолкиНис

Након књижевне вечери, придружио се Љубитељима фантастике из Костолца на њиховом редовном састанку.

Иначе, роман „Вештица из Страшилова“, објављен у издању издавачке куће Порталибрис из Београда, десети је роман младог нишког писца, чију машту писања поређују са Толкиновом.

Вештица из Страшилова – Мементо мори

Мрачна бајка, инспирисана српском фолклорном фантастиком, где се прошлост и садашњост вешто преплићу водећи Милошеве и Ивановичеве јунаке кроз мноштво опасних авантура у борби против зла.

Књижевно вече одржано је у организацији Културно – спортског центра Костолац и Библиотеке у Костолцу, Одељења Народне библиотеке „Илија М. Петровић“ Пожаревац, а у оквиру манифестације „Новембарски дани културе 2017“.